Onder leiding van olympiër en voormalig negenvoudig Nederlands Kampioen Marko Koers, is er nu de unieke kan om een clinic-op-maat bij te wonen. De focus bij deze clinic ligt op de loopstijl van de deelnemers. De looppas van de atleten wordt gefilmd en terug gekeken. Het is interessant (en soms spannend) voor veel hardlopers om zichzelf op beeld terug te zien, maar super leerzaam. Zo ziet je hoe belastend of inefficiënt je loopstijl is. Als je je daarvan bewust bent kun je aan de slag om je houding en techniek te verbeteren. De verschillende onderdelen van de loopbewegingen worden op een kort parcours geoefend, zodat die specifieke beweging wordt getraind: van voorste tot achterste zwaaifase, van voetfrequentie tot voetafwikkeling. Marko let op een aantal factoren zoals een stabiele romp, het opstrekken, de wielbeweging van het onderbeen, het hellen vanuit de heupen, de ontspannen armbeweging en de vlakke voetlanding.

Na afloop van de clinic ontvangt iedere deelnemer een persoonlijk Loopstijl Analyse Rapport. Met dit rapport kan de deelnemer zelf aan de slag om de loopstijl en techniek te verbeteren.

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN:

Ontvangst & registratie
Ontvangst is vanaf 8.45 uur tot 8.55 uur in het clubhuis van A.V. Sprint. Je kunt je op de begane grond achter in het clubhuis melden op vertoon van de bevestigingsmail. Deelname aan de clinic is op eigen risico.

Programma
Na ontvangst en aanmelding start om 9.00 uur de clinic MARKO KOERS LOOPANALYSE CLINIC onder leiding van ex olimpiër Marko Koers. Het programma duurt 1,5 uur. Houd er veiligheidshalve rekening mee dat u pas om 10.45 terug zult zijn in het clubhuis.

Voorbereiding en nazorg
Het weer is wisselend en soms wat regenachtig. Handig met dit weer is om dunne laagjes kleding aan te doen. Het allerbelangrijkste zijn goede loopschoenen. Neem voor na de training droge kleding mee. Douchemogelijkheden, kleedkamers & kluisjes (bruikleen 1 euro) zijn zoals bekend bij jullie in ruime mate aanwezig.