Wie is er nog nooit gestruikeld over een wortel in het bos of een gat in de weg? In deze workshop gaan we valtechnieken aanleren, om lopers te leren hun val te breken en zo ernstige schade van een val te voorkomen. De valtechnieken zijn gebaseerd op nin jitsu, jiu jitsu en capoeira. Allemaal moeilijke woorden, maar het voordeel van deze technieken is dat ze ook toepasbaar zijn bij vallen op straat. Uit onderzoek is gebleken dat deze technieken van valbreken de kans op botbreuken fors verminderen. Kortom: een zeer praktische workshop, die veel plezier op zal leveren.

Ontvangst & registratie
Ontvangst is vanaf 8.45 uur tot 8.55 uur in het clubhuis van A.V. Sprint. Je kunt je op de begane grond achter in het clubhuis melden op vertoon van deze bevestigingsmail. Deelname aan de clinic is op eigen risico. Vanuit hier zullen we eerst binnen uitleg krijgen en vervolgens bezig gaan in het bos of op de baan.

Programma
Na ontvangst en aanmelding start om 9.00 uur de clinic Valtechnieken onder leiding van Peter van Lubeek. Het programma duurt 1,5 uur. Houdt er veiligheidshalve rekening mee dat u pas om 10.45 terug zult zijn in het clubhuis.

Voorbereiding en nazorg
Het weer kan fris regenachtig zijn. Handig met dit weer is om dunne laagjes kleding aan te doen. Het allerbelangrijkste zijn goede loopschoenen. Neem voor na de training droge kleding mee. Douchemogelijkheden, kleedkamers & kluisjes (bruikleen 1 euro) zijn zoals bekend bij jullie in ruime mate aanwezig.