Natural running, barefoot running, chi-running het gaat er bij alle stijlen om dat je weer terug gaat naar de basis en je lichaam gebruikt zoals het ontworpen is. Je lichaam heeft 5 schokdempers, waaronder twee inventieve voeten. Door zo nu en dan op blote voeten te lopen, krijg je direct feedback over de manier waarop je loopt en hoe je deze schokdempers gebruikt. Uiteindelijk leidt dit tot een veel optimalere manier van lopen: een betere stijl, minder energieverbruik en minder blessures. Dit alles is gebaseerd op de technieken van chi-running. Er is geen loper die hier niets van op zal steken.

Beste deelnemer/deelneemster,

In deze brief tref je praktische informatie aan van deelname aan de clinic.

Ontvangst
De ontvangst is van 8.45 uur tot 9.00 uur, achter in het clubhuis. We zullen eerst binnen oefenen in verband met het toch wat koude weer en vervolgens naar buiten gaan.

Programma
Na ontvangst en aanmelding start om 9.00 uur de clinic onder leiding van Andreas Maurer, een zeer ervaren barefooter en chi-runner. Het programma duurt 1,5 uur en beloofd een erg leerzaam avontuur te worden. Als trainer vind ik het erg goed om een aantal trainingen volledig aan techniek te besteden, maar helaas komt dat er nooit. Op 8 december wel! Diegenen die de loopclinic van Marko Koers hebben gevolgd, zullen veel overeenkomsten herkennen.

Voorbereiding en nazorg
Het weer kan fris en regenachtig zijn. Handig met dit weer is om dunne laagjes kleding aan te doen. We beginnen binnen. Als we naar buiten gaan, lopen we niet veel hard dus het is goed om je warm te kleden. Als de rest van het lichaam warm is kunnen je voeten meer hebben. E.e.a is wel afhankelijk van de weercondities. Is het koud en nat dan moeten we improviseren en gaan we desnoods de techniek goed oefenen maar wel met schoenen aan. We willen geen bevroren tenen of ander letsel. Zelfs voor ervaren blotevoetenlopers is de combinatie van koud en nat weer een NO-GO. Stelregel is dat alles onder 7 a 8 graden niet OK is voor blote voeten.

Neem voor na de training droge en warme kleding mee.

Het beloofd de leerzaamste sessies van de Loopsport Carrousel te gaan worden.

Met dank aan De vrienden van Sprint.

Graag tot bij de clinic!
Commissie Loopsport Carrousel
Rene Wiersma (rf.wiersma@gmail.com)